februari 17, 2013
Crepes suzette
Ik slaag er altijd in om veel te veel appelsienen te kopen, die dan eeuwen in mijn ijskast blijven liggen.
Sinaasappelsap is altijd een optie, maar voor als het eens wat meer mag zijn, deze klassieker onder de Franse desserts: flensjes geflambeerd in een saus van sinaasappel met Grand Marnier.
Crepes suzette
Ingrediënten
- 3 ei(eren)
- 1 zakje vanillesuiker
- 120 gram bloem
- 200 ml melk
- 300 ml appelsiensap
- 50 ml citroensap
- 125 gram bruine suiker
- 60 gram boter
- 4 el grand marnier (cognac of rum kan ook)
Instructies
- Splits één ei, alleen de eidooier wordt gebruikt.
- Meng de vanillesuiker met een mespunt zout door de bloem. Maak in het midden een kuiltje en doe 2 eieren en de eidooier erin.
- Voeg al roerend de melk en 80 ml water toe en klop met een garde tot een glad beslag.
- Laat dit beslag afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur rusten.
- Breng in een pan het sinaasappelsap, citroensap en de bruine suiker aan de kook. Laat 8 à 10 min zachtjes koken tot een gebonden saus en laat afkoelen.
- Smelt 30 g boter en roer dit door het beslag.
- Laat een koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter.
- Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is en laat het al draaiend over de pan uitvloeien. Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en laat hem op een bord glijden.
- Verwarm de sinaasappel-citroensaus in de koekenpan op laag vuur.
- Vouw de crêpes op in vieren en leg ze één voor één in de saus. Zorg dat de crêpes goed door de saus zijn gewenteld.
- Schenk de sinaasappellikeur in een grote soeplepel. Houd een vlam bij de drank om te flamberen. Giet de brandende drank over de crêpes en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments